skip to Main Content

Ο Δημήτρης Παπανικολάου προσκαλεί τα νευροδιαφορετικά παιδιά σε ένα αθλητικό περιβάλλον όπου είναι όλοι μοναδικοί – όλοι ίσοι!

Οι πρώτες τρεις σεζόν του UniquAll αποτέλεσαν ένα αποφασιστικό βήμα για την κοινωνική αλλαγή, φέρνοντας πιο κοντά στην πραγματικότητα το όραμα του Δημήτρη Παπανικολάου για μια συμπεριληπτική κοινωνία. Οι δραστηριότητες του προγράμματος «Αθλητικές Ακαδημίες Συμπερίληψης» του UniquAll επιστρέφουν δυναμικά για τέταρτη σεζόν, φιλοξενώντας ακόμη περισσότερα παιδιά, με έξι τμήματα για 72 παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού, σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες. Ο νέος κύκλος του προγράμματος εστιάζει στην εκμάθηση της Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής, υπό την καθοδήγηση του έμπειρου προπονητή Γιάννη Τσουμπρή, ο οποίος διαθέτει εξειδίκευση στην προπονητική για παιδιά με Αυτισμό. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια ηλικίας 8 ετών και άνω, με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ), και η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν. Στο πλευρό του προγράμματος «Αθλητικές Ακαδημίες Συμπερίληψης» του UniquAll βρίσκονται για μια ακόμη χρονιά τα σούπερ μάρκετ Μασούτης και η γαλακτοκομική εταιρεία Arla Foods Hellas, οι οποίοι με σκοπό να βοηθήσουν ακόμα περισσότερες οικογένειες προσφέρουν επιπλέον ενίσχυση στο πρόγραμμα αναβαθμίζοντας την συνεισφορά τους σε επίπεδο Αργυρού Υποστηρικτή. 

Από την ίδρυση του προγράμματος έως σήμερα, εκατοντάδες παιδιά στο φάσμα του αυτισμού έχουν βιώσει τη χαρά του παιχνιδιού και έχουν βελτιώσει τις κοινωνικές και κινητικές τους δεξιότητες μέσα από τις αθλητικές δραστηριότητες του UniquAll. Παράλληλα, αθλητές και αθλήτριες ακαδημιών μπάσκετ της Αττικής γνώρισαν από κοντά τη νευροδιαφορετικότητα και έμαθαν τις αξίες της συμπερίληψης, ενώ πολλοί κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι πολίτες βίωσαν το μεγαλείο του εθελοντισμού.

Συνοδοιπόροι και πρεσβευτές του UniquAll, ο θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ και μοναδικός Έλληνας μέλος του Hall of Fame, Νίκος Γκάλης, και ο πρωταθλητής και δις MVP του NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο, οι οποίοι στηρίζουν το όραμα του προγράμματος για τη στήριξη των νευροδιαφορετικών ατόμων και τη δημιουργία μιας συμπεριληπτικής αθλητικής κοινότητας. Ταυτόχρονα, μέσω του UniquAll εξέχουσες προσωπικότητες από το ευρύτερο κοινωνικό, πολιτιστικό και αθλητικό περιβάλλον πρωτοστάτησαν στον αγώνα για μια συμπεριληπτική κοινωνία.

Δήλωσε συμμετοχή στο πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες Συμπερίληψης» εδώ!

Οι προπονήσεις μπάσκετ της τέταρτης σεζόν του προγράμματος «Αθλητικές Ακαδημίες Συμπερίληψης» του UniqAll θα πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση, με τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Μετς να φιλοξενούν τις δραστηριότητες κάθε Δευτέρα, τη Λεόντειο Σχολή Νέας Σμύρνης κάθε Τρίτη και το Κλειστό Γυμναστήριο Γουδή κάθε Τετάρτη. Η νέα σεζόν θα ξεκινήσει στις 4 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στο τέλος Ιουνίου, προσφέροντας ένα πλούσιο αθλητικό και εκπαιδευτικό ταξίδι για όλους τους συμμετέχοντες.

Η διαδικασία εγγραφής νέων συμμετεχόντων, καθώς και ανανέωσης για τους περσινούς αθλητές και αθλήτριες, θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά έως τις 23 Οκτωβρίου, δίνοντας προτεραιότητα στους υφιστάμενους συμμετέχοντες του προγράμματος.

Γίνε εθελοντής στο πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες Συμπερίληψης» εδώ!

Οι «Αθλητικές Ακαδημίες Συμπερίληψης» υποστηρίζουν, επίσης, πρόγραμμα εθελοντισμού. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετέχουν και να υποστηρίξουν το πρόγραμμα δεν χρειάζεται να έχουν πρότερη εμπειρία με τον Αυτισμό ή το μπάσκετ. Η μοναδική προϋπόθεση είναι να υποστηρίζουν τις αξίες του UniquAll και να θέλουν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Μέσω της συμμετοχής τους στο UniquAll, οι εθελοντές θα γίνουν μέρος μιας ομάδας, η οποία θα συμβάλλει στην καταπολέμηση του στιγματισμού των νευροδιαφορετικών ατόμων, εντός και εκτός της αθλητικής κοινότητας. Η διαδικασία δηλώσεων συμμετοχής για εθελοντές θα διαρκέσει, επίσης έως τις 23 Οκτωβρίου.

Τα σούπερ μάρκετ Μασούτης και η Arla Foods Hellas αναβαθμίζουν την υποστήριξή τους!

Τα σούπερ μάρκετ Μασούτης και η γαλακτοκομική εταιρεία Arla Foods Hellas συνεχίζουν να στηρίζουν το πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες Συμπερίληψης» του UniquAll, ενισχύοντας τη δέσμευσή τους για κοινωνική υπευθυνότητα. Οι δύο εταιρείες αναβαθμίζονται σε αργυρούς υποστηρικτές του UniquAll, υπογραμμίζοντας τη στρατηγική σημασία της συνεργασίας. Η συνέργεια των σούπερ μάρκετ Μασούτης και της Arla Foods Hellas επιβραβεύτηκε στα Super Market Awards 2024 με το ασημένιο βραβείο στην κατηγορία “Βέλτιστες Συνεργασιακές Πρακτικές Λιανεμπορίου / Προμηθευτών FMCG | Κοινές Ενέργειες CSR”, γεγονός που αποτελεί αναγνώριση των κοινών προσπαθειών για την προώθηση της συμπερίληψης.

Επιπλέον, το UniquAll ευχαριστεί τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και τη Λεόντειο Σχολή για την στήριξη και την παραχώρηση των γηπέδων.

Πληροφορίες

Δωρεάν συμμετοχή

Τόπος διεξαγωγής προπονήσεων

Κλειστό Γυμναστήριο Μετς | Μάρκου Μουσούρου 70, Παγκράτι

Λεόντειος Σχολή Νέας Σμύρνης | Θεμιστοκλή Σοφούλη 2, Νέα Σμύρνη

Κλειστό Γυμναστήριο Γουδή | Κοκκινοπούλου & Κανελλοπούλου, Πάρκο Γουδή

Πρόγραμμα

Δευτέρα 📍 Κλειστό Γυμναστήριο Μετς, Παγκράτι

15:00 – 15:45, 15:45 – 16:30

Τρίτη 📍 Κλειστό Γυμναστήριο Λεοντείου Σχολής, Νέα Σμύρνη

17:00 – 17:45, 17:45 – 18:30

Τετάρτη 📍 Κλειστό Γυμναστήριο Γουδή, Πάρκο Γουδή

17:00 – 17:45, 17:45 – 18:30

Χρονικό διάστημα εγγραφών

18 – 23 Οκτωβρίου 2024

Ημερομηνία έναρξης προπονήσεων

4 Νοεμβρίου 2024

###

Σχετικά με το UniquAll

Το UniquAll είναι ένα αθλητικό – εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο την ενδυνάμωση νευροδιαφορετικών παιδιών, μέσω της παροχής κατάλληλου περιβάλλοντος συνεκπαίδευσης και συνάθλησης μεταξύ παιδιών τυπικής και μη τυπικής ανάπτυξης. Εμπνευστής του προγράμματος είναι ο βετεράνος αθλητής του μπάσκετ, Δημήτρης Παπανικολάου, που έχει αφιερωθεί στην εκστρατεία ενημέρωσης για τον Αυτισμό. Συνοδοιπόροι και πρεσβευτές του προγράμματος είναι ο θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ και μοναδικός Έλληνας μέλος του Hall of Fame, Νίκος Γκάλης, και ο πρωταθλητής και δις MVP του NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο. Οι πρώτοι τέσσερις κύκλοι του UniquAll αφορούν στην εκμάθηση της Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής σε παιδιά στο φάσμα του αυτισμού.

Σχετικά με την εταιρία Μασούτης

Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. ιδρύθηκε το 1976 από τον Διαμαντή Μασούτη ο οποίος άνοιξε το πρώτο σούπερ μάρκετ της αλυσίδας στην καρδιά της Θεσσαλονίκης στην οδό Κ. Κρυστάλλη, πλατεία Αντιγονιδών. Είναι αμιγώς ελληνική, οικογενειακή επιχείρηση, market leader στη Βόρεια Ελλάδα και σε υψηλή θέση του κλάδου πανελλαδικά. Ελέγχει 400 καταστήματα κατηγορίας super market, Grand Μασούτης, Cash & Carry, πράσινο κατάστημα, dark store. Διαθέτει υπερσύγχρονο Logistics Center στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης (εγκαταστάσεις 62.000 τ.μ., οικόπεδο 145.000 τ.μ.) ένα από τα μεγαλύτερα στην περιοχή των Βαλκανίων.

Τα σούπερ μάρκετ Μασούτης είναι για τους καταναλωτές τα «οικονομικά και ελληνικά» σούπερ μάρκετ που εμπιστεύονται εδώ και 48 χρόνια. Η συνεισφορά της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. στην πρόοδο και την ευημερία της κοινωνίας αποτελεί θεμελιώδη αξία της εταιρικής της κουλτούρας. Στο πλαίσιο αυτό ενισχύει πρωτοβουλίες και δράσεις που κινούνται στη γραμμή της αλληλεγγύης και της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Με σεβασμό στα αθλητικά ιδεώδη στηρίζει διαχρονικά τον αθλητισμό και τον εθελοντισμό.

Σχετικά με την εταιρία ARLA

Η Arla Foods ξεκίνησε την πορεία της πριν 120 χρόνια στη Δανία, είναι η 4η μεγαλύτερη γαλακτοκομική εταιρεία στον κόσμο, καθώς και ο μεγαλύτερος παραγωγός οργανικών προϊόντων παγκοσμίως. Είναι συνεταιριστική και ανήκει σε ~8.400 γαλακτοπαραγωγούς. Βασική αρχή στην Arla είναι ο σεβασμός προς τη διατροφή των καταναλωτών και προς τον πλανήτη μας. Αυτό γίνεται πράξη καθώς οι φάρμες και τα γαλακτοκομεία της εταιρείας ακολουθούν τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UN Sustainable Development Goals), για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Μέσω της προϊοντικής σειράς Arla PΡΟΤΕΙΝ, σε αυτή τη συνεργασία η εταιρεία θα υποστηρίξει όλους τους συμμετέχοντες στις ακαδημίες (αθλητές και προπονητές) για να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τα προϊόντα Arla PROTEIN (ροφήματα γάλακτος, puddings, cottage cheese & κίτρινο τυρί σε φέτες) περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυσική πρωτεΐνη γάλακτος και αποτελούν τον ιδανικό σύμμαχο για όσους γυμνάζονται κι έχουν έναν δυναμικό τρόπο ζωής και όσους θέλουν να ακολουθήσουν μια υγιεινή διατροφή στην καθημερινότητά τους.